06 48 88 71 01 | info@dutchnl.nl

Nederlands leren?

Traditioneel taalonderwijs

De traditionele manier om een vreemde taal te leren is via lesboeken en audiocd's. Je leert rijtjes woorden uit het hoofd en maakt oefeningen, veel oefeningen. Via het schrift wordt zo de taal geleerd. Maar leer je daarmee vloeiend spreken? Bij DutchNL vinden ze van niet!

Wat kan je verwachten tijdens onze les?

DutchNL gebruikt technieken waarmee je woorden beter kunt onthouden. Daarnaast vormt het werken met verhalen het meest in het oog springende onderdeel van de les. Samen met de klas maken wij een verhaal en
alle Nederlandse woorden zijn 100% begrijpelijk! Hiervoor halen wij alles uit de kast: toneel, rollenspellen, (Engelse)vertaling, accessoires, pantomime, schrift en beeld. DutchNL rust namelijk niet voordat jij elk Nederlands woord begrijpt.

In de lessen worden verhalen bedacht en (na)verteld, conversaties gevoerd over jouw interesses of ervaringen en teksten gelezen en geschreven. Door onze vraag- en antwoordtechnieken leer je spelenderwijs Nederlands zonder eindeloze grammaticaoefeningen. Uitleg en aanwijzingen worden meestal in de Engelse taal gegeven. Om elke cursist voldoende aandacht te kunnen geven zijn de groepjes klein.

Zowel voor de cursisten als voor de docent is de methode erg plezierig!

Hoe werkt het?

De gevarieerde herhaling van de structuren en woorden van de taal zorgt ervoor dat je de taal opslaat in het langetermijngeheugen. Het zorgt er ook voor dat je haarfijn gaat aanvoelen hoe de taal 'hoort' te klinken. En de grammatica wordt waar nodig uitgelegd op basis van de betekenis van de woorden.

Mail naar info@dutchnl.nl  voor meer informatie of bel 06-48 88 71 01.